Besplatan vebinar: Ja kao žena i majka

Kako spojiti uloge majke, žene, supruge, profesionalke i biti dobro …vebinar sa spisateljicom Ivanom Kuzmanović održan je 1. juna u organizaciji Centra za mame.

Jedan od najjvećih izazova verovatno oduvek, a u 21 veku preizražen: kako spojiti uloge majke, žene, supruge, i u velikom broju slučajeva, profesionalnog radnog angažmana.

I kao da sam izazov nije dovoljan, žena stavlja pred sebe zahteve izvrsnosti, nepogrešivosti i davanja sopstvenih maksimuma u svim aspektima.

Takva računica najčešće dovodi do pražnjenja najvažnijeg resursa – nas samih…

Žena ili gubi sebe, ili postaje nezadovoljna aspektom gde nije udovoljila zahtevu izvrsnosti

Previđamo termin “dovoljno dobro”, i na prečac upadamo u iluziju da se pojačanim naporima može uspostaviti kontrola;

Umesto toga dešava se suprotno, grč i pokušaj kontrole stvaraju blokade spečavajući protok energije i životnu radost.

Žena, koja je u arhetipski majka, ljubavnica, zaštitinica i moćnica, zaboravlja da je tada najvažnije osvestiti krhkost, nežnost, ranjivost i potrebu za pomoći i podrškom, te pronaći načine kako da tu potrebu zadovolji.

Na kraju dana, svako mora da odgovori na pitanje – da li sam danas, makar na trenutak, dotakla sebe i svoje potrebe. Jer veoma lako zahtevi svakodnevnice i želja da se da najviše moguće, odvuku pažnju s onog što je najvažnije: mora se imati da bi se moglo davati; moramo se puniti da bi se mogli prazniti; moramo biti dobro da bi smo dobro darivale;

Vebinar organizuje Centar za mame, a drži ga Ivana Kuzmanović, najčitanija autorka u oblasti popularne psihologije kod nas, savetnica za lični razvoj, reiki majstorica i učiteljica meditacije i mama petogodišnjeg dečaka.

Ukoliko niste bile u prilici da vebinar pratite uživo, prijavite se i pogledajte. Uživaćete!

Besplatan vebinar: Ja kao žena i majka
1, Jun 2017 u 21h