PRAVNI VODIČI

Višegodišnje iskustvo Centra za mame pokazuje da je teško, i često komplikovano, doći do pravih informacija i uputstava koja su lako razumljiva, tako da žene često ne ostvaruju svoja prava jer nisu ni svesne da ih imaju. Zato je i cilj ove platforme da te neophodne informacije o njihovim pravima i načinima za ostvarivanje prava učinimo dostupnim na jednom mestu.

Na ovoj stranici možete pronaći savete, smernice i odgovore na sve nedoumice koje se tiču ostvarivanja svojih prava kao trudnice, porodilje, majke, oca ili roditelja uopšte.

Centar za mame već 5 godina, u okviru pravnog savetovališta, odgovara na pitanja mama iz oblasti radnog prava i do sada je tim pravnica i pravnika volontera pružio preko hiljadu pravnih saveta mamama iz cele Srbije.  Na osnovu tog iskustva i uvidom u probleme sa kojima se mame u Srbiji susreću, nastali su ovi pravni vodiči.

Naša saradnica, pravnica Bojana Bogojević, pažljivo i praktično se osvrnula na sva ona pitanja, probleme i nedoumice sa kojima se roditelji, a pre svega majke, u Srbiji najčešće susreću i to pretočila u ovih deset pravnih vodiča.

Osim toga, ovde možete pogledati i preuzeti obrasce koji spadaju u neophodnu dokumentaciju za ostvarivanje vaših prava pomenutih u pravnim vodičima.